Zapečeni hrskavi hljeb punjen sirom koji se topi

Zapečeni hrskavi hljeb punjen sirom koji se topi

Ovo je jedan od najpopularnijih recepata na našem blogu.

Kada jednom probate ovaj punjeni hljeb i osjetite hrskavu fantaziju ukusa i aroma, vrlo brzo će postati jedno od omiljenih jela svih ukućana za brzi doručak ili večeru, ali i kao odlično predjelo za vaše goste. Što je najbolje, za njegovu pripremu možete koristiti i stari hljeb.Priprema je vrlo jednostavna a uživanje je zagarantovano.

Sastojci:

  • 1 hljeb po izboru
  • 100 g otopljenog Président maslaca
  • 1 izgnječeni čen bijelog luka
  • prstohvat soli
  • 2-3 kašikice sjeckanog peršuna
  • 200-300 g Président camemberta, gaude(ili kombinacija oba sira), narezanog na kockice.

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni.

Gornji dio hljeba narežite na kockice kao na fotografijama.

Pomiješajte maslac sa lukom i peršunom.U “džepove“ ulijte malo maslaca sa začinima pa utisnite kockice sira. Ostatak maslaca prelijte po hljebu. Zamotajte u foliju i pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi, pa izvadite iz folije i pecite još 3-5 minuta.

Ovaj hljeb se jede tako što rukama odvajate kockice hljeba, pa je idealan za večernja druženja, kao zakuska uz čašu vina.