Kako uživati u kruškama

Kako uživati u kruškama

Volite fine zalogaje. U načelu volite i kruške, ali ne znate tačno što s njima,osim da ih jedete svježe, stavljate u smoothieje ili u pokoji kolač.Iskoristite sav potencijal sočnih krušaka. Mi imamo ove fine slatke i slane ideje.

Karamelizovane, s bundevom i oraščastim plodovima

Prepolovite kruške i izdubite koštice i malo mesa, a zatim ih napunite bundevom narezanom na kockice. Pecite na 180 stepeni 40-ak minuta,a kad su gotove prelijte medom i posipajte sjeckanim pistaćima!

Prilog mesu

Već znamo koliko se dobro s pečenjima slažu jabuke ili grožđe,pa zašto ne bi i kruške? Slatki ukus kruške odličan je zaokret kod klasičnog pečenja. Možete ih dodati uz krompir, šargarepu ili luk. Jednostavno ih ubacite u rernu,zajedno s mesom, prelijte s malo maslinova ulja i po potrebi okrenite tokom pečenja. I ubacite koju grančicu ruzmarina!

Zapečaćene, sa sirom i mesom

Zagrijte rernu na 200 stepeni. Prerežite kruške na pola i izdubite sjemenke. Stavite u pleh i prelijte medom ili rastopljenim maslacem, pa dodajte još koju grančicu ruzmarina ili majčine dušice. Pecite 10-ak minuta, dok potpuno ne omekšaju. Izvadite ih, pustite da se malo ohlade pa u udubine utisnite komadić Président brie ili Galbani gorgonzola sira. Prelijte s još malo meda i pospite orašastim plodovima.

Čips

Zdravi čips iz rerne odavno je osvojio ljubitelje zdrave hrane.

Narežite kruške na tanke kriške, prebacite ih na papir za pečenje. Pecite (sušite) na 100-110 stepeni sve dok ne postanu hrskave (oko sat-dva ili više, zavisno od rerne, ako imate opciju za ventilator uključite. Poslužite uz Dukatos natur u koji ste dodali kašikicu pekmeza ili meda.

Svježe, sa svježim sirom na tostu

Savršen doručak ili međuobrok kad vas uhvati želja za slatkim.

Propržite tost, premažite ga Dukatelom ili Galbani ricottom, posložite na kriške kruške i prelijte medom i dodajte orahe.

Lista želja 0
Otvorite listu želja Nastavite kupovinu