Vikend poslastica-obrnuti biskvit s jabukama

Vikend poslastica-obrnuti biskvit s jabukama

Ništa ljepše nego kada nam mirisi i arome jeseni ispune dom .Ovog vikenda probajte jednostavni, sočni biskvit u kombinaciji s jabukama i cimetom ?

Sastojci za podlogu:

  • 80g Dukat maslaca
  • 100g smeđeg šećera
  • 2 jabuke

Sastojci za biskvit:

  • 3 jaja
  • 125 g smeđeg šećera
  • 130 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
  • 60 g ulja
  • cimet
  • 5g prašak za pecivo
  • 225 g brašna

Priprema:

Zagrijte rernu na 180°C i premažite kalup za pečenje maslacem. Rastopite 80 g maslaca i 100 g smeđeg šećera, pa izlijte umak u kalup, a zatim na njega poređajte 2 narezane jabuke.
Za biskvit pomiješajte 3 jaja i 125 g smeđeg šećera, zatim dodajte 130g Brzo & Fino kiselog vrhnja, pa 60 g ulja i umutite. Pomiješajte kašikicu cimeta i praška za pecivo sa 225 g brašna, i dodajte smjesi.Izmiksajte sve zajedno pa prelijte u kalup.

Pecite 30-35 minuta, sve dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe suva. Kad je kolač pečen, nožićem prođite uz rub kalupa da se biskvit odvoji, ali pustite da kolač stoji još 15-20 minuta u kalupu. Zatim ga prebacite na tanjir i izvrnite.