Rođendanska torta s jagodama

Rođendanska torta s jagodama

Recept za vas priprema Limun i vino

__

Rođendani su kod nas velika stvar . Inspirisani najljepšim povodom i najukusnijim namirnicama, probudimo kuvara u sebi i iskomponujemo najljepšu simfoniju ukusa. Počnemo sa omiljenim voćem slavljenika i dodamo sastojke za koje znamo da će probuditi našu kreativnost i koji zbog kvaliteta traju dugo. A neke dobre tradicije i ukuse ne treba mijenjati.

Inspiraciju za Jakovovu tortu za 3. rođendan probudio je @skorpion_hercegnovi ovaj put sa Dukat proizvodima. A kada neki brend živi već 110 godina onda je to dovoljan razlog da bude glavni sastojak ove torte. Novi, osvježeni i moderan dizajn daje im dodatnu notu originalnosti i prepoznatljivosti.

I naravno, šta poželjeti slavljeniku bez da živi koliko i Dukat

Sastojci za koru:

  • 5 jaja
  • 110gr šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 70gr brašna
  • 20gr gustina

Za fil:

250gr Zanetti mascarpone sira

250gr Dukat Brzo&Fino slatke pavlake

100gr Dukat Brzo&Fino kisjele pavlake

80gr šećera

120gr bijele čokolade

400gr jagoda

Za glazuru:

200gr Dukat maslaca

700gr šećera u prahu

250gr krem sir

Proces pripreme je detaljno opisan na našem blogu Limun i vino

Toper za torticu smo sami pravili 🙂