Nekim danima dosta vremena provedemo u razmišljanju: Šta spremati sledeće?
Idealan ručak baš za takve dane jeste – Salata sa cveklom, piletinom i feta kuglicama!
Sastojci:
- 8 manjih cvekli
- 300g feta sira
- 2 kašike mlijeka
- biber
- 2 jajeta
- brašno
- Nutrifree prezle bez glutena
- 500g pilećeg bijelog mesa
- 1 pakovanje baby spanaća
- 1 Dijamant Cezar preliv
- 4dl Dijamant ulja
Priprema:
Cveklu obarite neoljuštenu. Kuvajte je u ključaloj vodi 45-60 minuta ili dok ne postane dovoljna meka da viljuška prođe kroz nju. Cveklu ohladite i oljuštite pa je nasjeckajte na kockice.
Feta sir iznječite i pomiješajte sa 2 kašike mlijeka i malo bibera. Napravite kuglice veličine jednog zalogaja. Napravite poh tako što ćete u tri pojedinačne činijice sipati brašno, umućena jaja i prezle. Kuglice od fete uvaljajte u brašno, pa u jaja i onda u prezle. Možete ponovo ubaciti u jaja pa u prezle za jaču koricu. Pecite ih u dubokom dobro zagrijanom ulju na srednjoj vatri dok ne porumene.
Piletinu posolite i nauljite pa je ispecite na srednje jakoj vatri.
Sastavite salatu tako što ćete pomiješati opran spanać sa nasjeckanom cveklom. Piletinu i feta kuglice stavite odozgo i sve prelijte ukusnim Cezar prelivom. Pobiberite dodatno po ukusu i uživajte.
Uživajte! 😊