Recept za vas priprema Limun i vino
__
Rođendani su kod nas velika stvar . Inspirisani najljepšim povodom i najukusnijim namirnicama, probudimo kuvara u sebi i iskomponujemo najljepšu simfoniju ukusa. Počnemo sa omiljenim voćem slavljenika i dodamo sastojke za koje znamo da će probuditi našu kreativnost i koji zbog kvaliteta traju dugo. A neke dobre tradicije i ukuse ne treba mijenjati.
Inspiraciju za Jakovovu tortu za 3. rođendan probudio je @skorpion_hercegnovi ovaj put sa Dukat proizvodima. A kada neki brend živi već 110 godina onda je to dovoljan razlog da bude glavni sastojak ove torte. Novi, osvježeni i moderan dizajn daje im dodatnu notu originalnosti i prepoznatljivosti.
I naravno, šta poželjeti slavljeniku bez da živi koliko i Dukat
Sastojci za koru:
- 5 jaja
- 110gr šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 70gr brašna
- 20gr gustina
Za fil:
250gr Zanetti mascarpone sira
250gr Dukat Brzo&Fino slatke pavlake
100gr Dukat Brzo&Fino kisjele pavlake
80gr šećera
120gr bijele čokolade
400gr jagoda
Za glazuru:
200gr Dukat maslaca
700gr šećera u prahu
250gr krem sir
Proces pripreme je detaljno opisan na našem blogu Limun i vino
Toper za torticu smo sami pravili 🙂