Ništa ljepše nego kada nam mirisi i arome jeseni ispune dom .Ovog vikenda probajte jednostavni, sočni biskvit u kombinaciji s jabukama i cimetom ?
Sastojci za podlogu:
- 80g Dukat maslaca
- 100g smeđeg šećera
- 2 jabuke
Sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- 125 g smeđeg šećera
- 130 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
- 60 g ulja
- cimet
- 5g prašak za pecivo
- 225 g brašna
Priprema:
Zagrijte rernu na 180°C i premažite kalup za pečenje maslacem. Rastopite 80 g maslaca i 100 g smeđeg šećera, pa izlijte umak u kalup, a zatim na njega poređajte 2 narezane jabuke.
Za biskvit pomiješajte 3 jaja i 125 g smeđeg šećera, zatim dodajte 130g Brzo & Fino kiselog vrhnja, pa 60 g ulja i umutite. Pomiješajte kašikicu cimeta i praška za pecivo sa 225 g brašna, i dodajte smjesi.Izmiksajte sve zajedno pa prelijte u kalup.
Pecite 30-35 minuta, sve dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe suva. Kad je kolač pečen, nožićem prođite uz rub kalupa da se biskvit odvoji, ali pustite da kolač stoji još 15-20 minuta u kalupu. Zatim ga prebacite na tanjir i izvrnite.