Frittata sa Wudy viršlama i mozzarela sirom

Frittata sa Wudy viršlama i mozzarela sirom

Frittata – gust italijanski omlet koji sadrži jaja, razne vrste povrća,mesa i sireva je jedna od njihovih omiljenih opcija za doručak ?
Idealan je obrok za početak dana, jer u zavisnosti od namirnica koje odaberete, uglavnom sadrži malo ugljenih hidrata a obiluje zdravim mastima i proteinima , pa će vas dugo držati sitim i pružiti dovoljno energije za dan koji vas očekuje.
Vrlo  je jednostavna za pripremu,možete je spremiti na bezbroj načina ,dodajući razne namirnice, a mi vam donosimo recept za frittatu od krompira sa vašim omiljenim Wudy viršlama i mozzarelom!
Ovo jelo će se dopasti svima ,možete ga pripremiti kao cjelovit i živopisan obrok za doručak ili izrezati na kvadrate i poslužiti kao prilog, ili kao dio švedskog stola. Među mnoštvom recepata za frittatu koje možete pripremiti, ovo je sigurno jedan od najukusnijih!

Sastojci:

  • 1 pakovanje Wudy Classico Aia viršli
  • 8 jaja
  • 200 g Paladin mozzarella sira
  • 150 ml punomasnog mlijeka
  • so ,biber
  • 200 g krompira

Priprema:

U posudi stavite jaja, dodajte mlijeko, prstohvat soli i bibera i sastojke dobro izmutite .Ogulite krompir i isjecite ga na male kockice. Sir i Wudy viršle takođe isitnite na kockice .Sve sastojke dodajte u činiju sa jajima i polako izmiješajte da se sjedini.Smjesu sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrijanoj rerni na 180 ° C oko 20 minuta.