Recept za vas priprema @limunivino
Januar započinjemo malo ozbiljnijim zalogajima.😊
A najbolji savjet koji vam šef može dati jeste da ne žalite maslac. Mi smo koristili Dukat koji možete naći na @skorpion_hercegnovi
online shopu.
- Sastojci:
- 4 Tbone steka
- 120gr Dukat maslaca
- 1 kašika sitno sjeckanog peršuna
- 1 kašičica soka limuna
- 1 čen bijelog luka
- Malo maslinovog ulja
Priprema:
Maslac sobne temperature pomiješajte sa peršunom, sokom limuna i narendanim čenom bijelog luka. Smjesu stavite na najlonsku foliju i zarolajte. Ostavite u da se stegne u frižideru.
T-bone premažite sa malo maslinovog ulja i začinite solju i biberom. Pržite na tiganju 3-4 minuta sa obije strane.
Maslac koji ste pripremili prerežite na 4 jednaka dijela. Kada je stek spreman servitajte ga i preko stavite maslac.