Dostupan

Le Col des Fourches Raclette sir 936g

28.34

U naš asortiman uvrstili smo vrhunski  Raclette Le Col des Fourches sir!

Raclette je meki sir koji se pravi od nekuvanog kravljeg mlijeka. Zrenje ovog sira je oko 3-5 mjeseci, slatkog je i punog ukusa, veoma je pogodan za topljenje. Ovaj sir u alpskom stilu ima karakterističan ukus orašastih plodova i svilenkasto glatku teksturu.

Ime Raclette potiče od francuskog glagola „racler“, što znači „strugati“. Raclette je polumeki sir koji ispran slanom vodom i sadrži mnogo dubokih, voćnih nota. Njegovo ime je ukorijenjeno u alpskoj tradiciji ručka koji nosi isti naziv.

Može se jesti i narezan jer je glatkog, kremastog ukusa koji nije ni previše slan niti oštar ali se tradicionalno priprema na roštilju ili topi preko krompira, povrća, suhomesnatih proizvoda, povrća ili sendviča. Zato danas ima široku primjenu u pripremi najrazličitijih jela.

1 in stock

Šifra: 557-2 Kategorije: , , Tag:

Dodatne informacije

Dodatne informacije

La Societe Fromagere du Livradois proizvodi vrhunske francuske sireve zaštićenog porijekla. Porodični biznis traje već 3 generacije, nastavljajući tradicionalnu proizvodnju zasnovanu na kvalitetu mlijeka, nepromjenljivim proizvodnim procesima i izuzetnom kvalitetu sazrijevanja.