Neodoljivo hrskav i ukusan pohovani sir iz rerne.
Za ovaj recept koriristili smo Sirela Domaći sir, jedinstven kuvani sir proizveden prema tradicionalnoj recepturi domaćih hrvatskih kuvanih sireva. Zavoljećete ga već pri prvom zalogaju zbog njegovog punog mliječnog ukusa i elastičnosti koje su svojstvene domaćim kuvanim sirevima.
Nezaobilazan je dio domaće sirne plate, ali i sendviča i drugih gurmanskih zalogaja a ovog puta probajte ga u malo drugačijem ruhu.
Sastojci:
- 300 g Sirela domaćeg sira
- 100 g brašna
- 2 jaja
- 1/2 kašičice soli
- 150 g nezaslađenog cornflakesa
- 1 kašičice bijelog luka u prahu
- 1 kašičice dimljene paprike
- 1/2 kašičice bibera
Priprema :
Domaći sir izrežite na 18 prutića. Cornflakes usitninte ručno ili u blenderu.
Brašno stavite u jednu zdjelu, u drugoj izmutite jaja sa so, a u trećoj pomiješajte cornflakes sa suvim začinima.
Prutiće dobro uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa ponovite postupak da sir ne bi tokom pečenja iscurio van.
Na kraju ih dobro uvaljate u mješavinu s cornflakesom. Rasporedite u namašćeni ili papirom za pečenje obloženi pleh pa premažite, odnosno poprskajte uljem.
Pecite 5 minuta na 230 stepeni. Servirajte toplo uz ajvar.