Dostupan

Mijukić domaći pršut 100g

3.71

Poznati dalmatinski pršut prepoznatljiv je po svom laganom i aromatičnom ukusu, specifičnoj aromi dima i slanom ukusu, pa nas ne čudi što drži mjesto najpoznatijeg proizvoda u kategoriji tradicionalno sušenih proizvoda. Napravljen je od svježeg svinjskog buta s kosti, a proizvodnja počinje masažom i soljenjem. Nakon soljenja pršuti stoje do 10 dana u soli, a nakon toga idu na presoljavanje gdje stoje još 10 dana u soli. Nakon soljenja pršuti se peru kako bi se odstranila so sa površine i zatim se stavljaju u fazu sušenja i dimljenja koja traje do 45 dana. Nakon dimljenja i sušenja na prirodnom dimu i vjetru ovaj pršut dobija poznatu aromu koju može dati samo Dalmatinska Zagora, zatim se premještaju u podrume pod posebno kontrolisanim uslovima temperature, protoka vazduha i vlažnosti.

Vrijeme je jedan od najvažnijih faktora proizvodnje pršuta. Čak dvanaest mjeseci soljenja, sušenja i zrijenja potrebni su da se dobije ukus tradicionalnog Dalmatinskog pršuta.

Šifra: 11404 Kategorije: , , Tag:

Opis

Dodatne informacije

Dodatne informacije

MIJUKIĆ PROM, sušionica mesa osnovana je 2002.godine. Njihova primarna djelatnost je proizvodnja trajnih suhomesnatih proizvoda .U kratkom roku postali su vodeća fabrika za proizvodnju pršuta i pancete u Hrvatskoj.
Godišnje proizvedu približno 1200 tona suhomesnatih proizvoda visokog kvaliteta (Dalmatinski pršut, pršut, suha šunka i dalmatinska panceta) .
Suhomesnati proizvodi Mijukić proizvode se na tradicionalan način pa je svaka faza proizvodnje od prijema, soljenja, dimljenja, zrenja i izlaza robe visoko kontrolisana od strane njihovog stručnog osoblja u skladu sa HACCP sistemom kojeg primjenjuju još od 2006.godine  certifikovan od strane  SGS-a.