Njoke punjene šunkom i mozzarelom s karamelizovanim smokvama,sirom i medom

Njoke punjene šunkom i mozzarelom s karamelizovanim smokvama,sirom i medom

Zakuska, predjelo ili lagana večere na malo drugačiji način!

Sastojci:

  • 1 pakovanje Giovanni Rana njoki punjenih šunkom i mozzarelom
  • 200 g Zanetti Pecorino Romano sira u malim komadima
  • smokve
  • 150 g meda
  • 120 g šećera
  • 60 g vode
  • Olitalia ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • so

Priprema:

U tiganju zagrijte malo putera ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja i pecite njoke prema uputstvima na pakovanju. Dovoljno je svega par minuta da budu gotove dobiju lijepu rumenu boju.

U međuvremenu smokve prepolovite i pospite šećerom, pažljivo ih stavite u tiganju, pazeći da se ne preklapaju. Zatim dodajte vodu i ostavite smokve da se karamelizuju na laganoj vatri. Nakon otprilike pola sata, kada se sirup zgusne, isključite vatru.
Za ražnjiće uzmite 4-5 njoka, krišku karamelizovane smokve i kockicu pecorino sira. Poslužite med u maloj činiji i stavite na poslužavnik.




Giovanni Rana njoke su tako dobre zahvaljujući promišljenom procesu pravljenja koji čuva i poštuje ukus, teksturu i miris svojih prirodnih sastojaka.

Italijanska zvijezda koja zavodi ljubitelje italijanske kuhinje – njoke od krompira od sada i punjene sočnim filom.Dostupne su u tri različite kombinacije koje ćete obožavati:

🔹 Njoke punjene pršutom i mozzarelom
🔹 Njoke punjene spanaćem i mozzarelom
🔹 Njoke punjene paradajzom i mozzarelom


Pet minuta u tiganju je dovoljno da se osjeti ukus ovih delikatnih punjenih njoka . Može ih poslužiti kao glavno jelo, prilog ili kao predjelo.


Sjajno jelo za svaku priliku!