Zakuska, predjelo ili lagana večere na malo drugačiji način!
Sastojci:
- 1 pakovanje Giovanni Rana njoki punjenih šunkom i mozzarelom
- 200 g Zanetti Pecorino Romano sira u malim komadima
- smokve
- 150 g meda
- 120 g šećera
- 60 g vode
- Olitalia ekstra djevičansko maslinovo ulje
- so
Priprema:
U tiganju zagrijte malo putera ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja i pecite njoke prema uputstvima na pakovanju. Dovoljno je svega par minuta da budu gotove dobiju lijepu rumenu boju.
U međuvremenu smokve prepolovite i pospite šećerom, pažljivo ih stavite u tiganju, pazeći da se ne preklapaju. Zatim dodajte vodu i ostavite smokve da se karamelizuju na laganoj vatri. Nakon otprilike pola sata, kada se sirup zgusne, isključite vatru.
Za ražnjiće uzmite 4-5 njoka, krišku karamelizovane smokve i kockicu pecorino sira. Poslužite med u maloj činiji i stavite na poslužavnik.
Giovanni Rana njoke su tako dobre zahvaljujući promišljenom procesu pravljenja koji čuva i poštuje ukus, teksturu i miris svojih prirodnih sastojaka.
Italijanska zvijezda koja zavodi ljubitelje italijanske kuhinje – njoke od krompira od sada i punjene sočnim filom.Dostupne su u tri različite kombinacije koje ćete obožavati:
🔹 Njoke punjene pršutom i mozzarelom
🔹 Njoke punjene spanaćem i mozzarelom
🔹 Njoke punjene paradajzom i mozzarelom
Pet minuta u tiganju je dovoljno da se osjeti ukus ovih delikatnih punjenih njoka . Može ih poslužiti kao glavno jelo, prilog ili kao predjelo.
Sjajno jelo za svaku priliku!